Un act de curaj

În ultimul număr al revistei Money apare pe copertă Cătălin Ionescu, fostul CEO al CODECS de la înființare până de foarte curând, sub un titlu care spune „Implozia CODECS”. Articoul de fond vorbește despre faliment, despre erori de conducere, despre colapsul în fața crizei și în urma unor decizii greșite al unei din organizațiile cele mai cunoscute din piața de educație vocațională pentru adulți.

Am mai văzut articole despre falimente, dar arareori am văzut un CEO expunându-se pe sine și expunându-și greșelile cu atât curaj. Nu vreau să comentez dacă a fost Cătălin un director bun sau prost la CODECS, vreau doar să spun că-i admir curajul de a-și recunoaște public înfrângerea, chiar dacă nu își asumă mereu, atât cât cred eu că ar fi cazul, responsabilitatea. Până la urmă noi, cititorii, avem la fel de multe sau chiar mai multe de învățat din poveștile unor eșecuri decât din cele ale unor succese adesea cosmetizate, dar nu avem unde să citim despre ele căci cei care ratează nu au curajul să-și povestească experiențele. Cătălin a avut. Chapeau.

În treacăt fie zis revista găzduiește și opiniile noilor conducători. Belea mare. Nu m-aș apropia de CODECS prea mult cât or sta ăia pe acolo. Nu au decât critici la adresa lui Cătălin, nici o idee cât de cât (fie ea și tâmpă) și unul din ei, care e fotografiat, poartă o cravată care era la mare modă acum vreo 15 ani. Nu sunt un fan al modei, dar omul arată prăfuit rău și la vorbă, și la port și la cap. Trist pentru CODECS. S-a încheiat o eră.

Rate this post

5 comments

 1. Andrei Sava says:

  Tocmai rasfoiam revista si am citit acest articol. E trist. Si e trist ca nu e un caz singular in Romania. Multe lucruri frumoase se pierd in aceasta perioada. Dar cred ca toate acestea au o explicatie si un rost.

  Un fost membru URR,

  Andrei Sava

 2. Hamsia says:

  Sa zicem ca nu ne uitam la cravata. Nu ne uitam nici la fata omului. Dar impulsul (caruia omul nu-i rezista, asa cum elegant ar trebui sa o faca) de a-si spala public rufele, prin reviste de business, in ochii clientilor, prospectilor, partenerilor, competitiei, spune destule. Mai ales referitor la mentalitate.

 3. Smaranda says:

  Am lucrat la CODECS cu Catalin si este intr-adevar un temerar:-)Are curaj si a avut intotdeauna sa se vada pe el si sa-i vada , cu fler, si pe ceilalti…..nu se dezminte nici acum..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.