Prima pagină » Despre mine

Despre mine

Adi Stanciu Dec 2014 retus-9397Sunt născut în ziua de Crăciun a anului 1960. Sunt, deci, Capricorn, deși sunt în același timp și inginer și nu cred în zodii.

Cred, cel mai tare, în libertate. Cred că ea merită sacrificii și eu am avut norocul să pot trăi liber cea mai mare parte a vieții mele cu sacrificii ușor de făcut, care au însemnat doar o pierdere de confort sau de bani.

Mai cred în puterea oamenilor de a face lucruri de care uneori nici ei înșiși nu se cred în stare. Cred în puterea minții lor și în puterea energiei lor creatoare atunci când se dedică unui scop.

Cred că binele și răul vin de la noi înșine, ca și fericirea sau bunăstarea.

Cred, însă, cu toate astea, că norocul e indispensabil reușitei și că toți cei care au reușit au avut măcar odată în viață un dram de noroc. Cred și că norocul îi favorizează pe cei îndrăzneți. Era un banc pe vremuri cu un creștin evlavios care se ruga zilnic la Dumnezeu să-l ajute să câștige la Loto. Azi așa, mâine așa, dar nimic. După 40 de ani de rugă, omul se revoltă și se mânie strigând la Cel de Sus: “De ce-ți bați joc de mine, Doamne? Nu am fost eu slujitorul tău credincios? Le-ai dat noroc și averi la toți nemernicii!” De sus se aude un glas tunător: “Dar cumpără-ți odată naibii bilet!”

Dacă mai era nevoie, nu sunt credincios. Respect și invidiez pe cei care sunt.

Am avut o viață bogată și plină de experiențe de tot felul. Am avut noroc. Am fost pe rând amploaiat la stat, antreprenor, funcționar înalt de corporație, consultant, profesor și iar antreprenor. Din fiecare etapă am învățat ceva. Se spune că oamenii inteligenți învață din greșeli. Oamenii foarte inteligenți învață din greșelile altora. Eu nu sunt foarte inteligent. A trebuit să învăț mereu din ale mele. Și am făcut o grămadă.

Nu-mi plac clișeele și automatismele de gândire. Pentru că iubesc libertatea cred că suprema ei afirmare este să gândești liber. Sunt curios din fire, nu pot să mă opresc până nu înțeleg ceva cu care mă confrunt. Îmi pun mereu întrebări și uneori am impresia că găsesc răspunsuri. Pe unele dintre întrebări și dintre răspunsuri am să vi le împărtășesc.

În viața personală sunt un eșec total, am fost căsătorit și am divorțat de două ori, dar am doi copii minunați, un băiat și o fată.

Vă aștept alături de mine.