Prima pagină » Geoană

Etichetă: Geoană

Continuarea apogeului

Mi-am dat seama, recitind stenograma cuvântării lui Geoană, că omul n-a înțeles absolut nimic din ce simt eu și ce am vrut să spun cu cuvintele alea. Sunt sigur că i-au sunat cuiva bine, așa, ca butadă. O fi încercat, mă întreb, să-și imagineze cum e când simți că țara în care te-ai născut scoate tot ce ai mai rău din tine? Și-o fi imaginat el ce trebuie să facă el și clasa politică pentru ca asta chiar să nu se mai întâmple? Înțelege că nu are legătură nici cu pensiile, nici cu locurile de muncă, nici cu factura la curent, nici, până la urmă, cu ei ca politicieni, ci cu calitatea societății pe care o construiesc? Dacă aș fi avut cea mai vagă urmă de credință că înțelege, l-aș fi votat.

Cu cine votez

N-am vrut să mai scriu pe blog până nu se termină alegerile. Pentru că nu mai am nervi de conflictele stupide pe care orice discuție politică le generează și de atacurile personale veninoase care iau rapid locul argumentației. Și nici nu pot propune alte subiecte unei nații în febra alegerilor. Așa că am decis să-mi iau o pauză. M-a ajutat și tehnologia, că a căzut serverul de două ori :-). Dar m-am răzgândit după dezbaterea din seara asta.

Citește mai mult

Am atins apogeul

În seara asta am atins apogeul carierei mele politice. În cuvântul lui de încheiere Geoană m-a citat! E drept, fără să-mi atribuie citatul, dar cine se uită la fleacuri din astea. Eu, în schimb, îl citez verbatim: “Am avut ocazia […] sa le spun tinerilor ca voi incerca sa scot din gandirea noastra ceea ce spunea un tanar care a emigrat: Am plecat din Romania nu din cauza tarii, ci din cauza raului pe care il scotea din mine”. Astea sunt vorbele mele, le-am scris într-un moment greu pentu mine, după ce am plecat din țară, mai întâi pe blogul lui Cosmin și mai apoi pe acest blog. Citește mai mult